Over ons

De Stichting Landschapsbeheer Zuidwest Veluwe bestaat uit een groeiende groep enthousiaste vrijwilligers die in de weekenden met wilgen knotten en vele andere beheersactiviteiten de handen uit de mouwen wil steken voor herstel, behoud en ontwikkeling van de Veluwse monumenten van natuur en landschap in de regio Ede/Wageningen en omstreken.

Landschaps- en cultuurhistorische elementen zoals houtwallen, hagen, vogelbosjes, heidevelden, knotwilgen, boomgaarden, Celtic Fields ,boerenerven, lanen, grafheuvels, landweren, sprengen, beken en poelen bepalen in belangrijke mate het streekeigen Veluws landschapsbeeld. Deze monumenten vormen het werkterrein van onze groep.
We organiseren vanaf september t/m maart in principe om de twee weken een evenement, waaraan iedereen van jong tot oud kan deelnemen. Daarnaast organiseren we meestal ook een paar lente – of zomeractiviteiten.
Zo namen we deel aan activiteiten in Nationaal Park De Hoge Veluwe voor behoud van Klokjesgentiaan en Gentiaanblauwtje en zijn we samen met o.a. Gemeenten, SBB, Natuurmonumenten, I.V.N.-afdelingen, J.N.M. en S.M.E. actief.