Extra werkdag Raatakkers zaterdag 11 november


We starten om 10:00 uur bij het uitkijkplatform
(link naar google maps).

Ons werk is er op gericht om deze akkertjes zichtbaar te maken in het landschap. We houden de hei open en gaan opslag van berk, eik en den op de hei verwijderen (graven, zagen en knippen). De bramen verwijderen we van de akkertjes maar op de akkerranden laten we de braam staan om op die manier de akkertjes beter zichtbaar te maken in het veld. Bovendien vormt de braam schuilgelegenheid en voedsel voor allerlei dieren
Tevens zorgen we dat we op een aantal plekken het zand open houden, speciaal voor de zandhagedis.
Wij zorgen voor soep. Neem zelf koffie mee en iets om op te zitten, want er is geen schaftkeet op deze extra werkdag. Het heitje ligt aan de Panoramaweg ongeveer halverwege de Panoramahoeve en de spoorwegovergang.
Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Het dragen van stevig schoeisel en werkhandschoenen is verplicht.
Tot dan!
Jaap