Werkdag Oranje Nassau Oord

We gaan zaterdag (26 aug) aan de slag op landgoed Oranje Nassau’s Oord, samen met de landgoedwerkgroep. Je kan kiezen wat je wil doen: Amerikaanse eik zagen en knippen of Japanse Duizendknoop verwijderen. Aan allebei een tijdje werken kan ook.

Het werk aan de Amerikaanse eik is een voortzetting van wat we in het voorjaar en op de natuurwerkdag hebben gedaan: we zagen de takken weg op de stompen van de bomen die enkele jaren geleden zijn gekapt. Zo ontstaat er meer licht voor doorgroei van diverse inheemse struiken en bomen.

Voor de Japanse Duizendknoop werken we aan de Kortenburg, in de bosrand. De invasieve duizendknoop willen we zoveel mogelijk inperken, dat vergt een lange adem. In het voorjaar waren voor het eerst alle planten weg, dat was een eerste succes. Nu zijn er op de overgebleven stukken wortel weer wat planten gegroeid dus die gaan we weghalen om de plant langzamerhand uit te putten. Als je het handig vindt, neem dan zelf een knielmatje mee want het gaat om het uitgraven van de wortels.

Op 26 augustus verzamelen we om 9.00 uur (let op, dat is vroeger dan onze normale werkdagen) bij de werkschuur van het landgoed, om gereedschap te pakken en samen naar de werkplek te lopen. (klik hier voor locatie)
Er wordt gezorgd voor gereedschap en soep. Neem zelf koffie mee. Hopelijk allemaal tot zaterdag!