Wilgen knotten en oliebollen!

7 januari gaan we wilgen knotten bij Harnsedijkje nr 4 Bennekom, in het Binnenveld (klik voor route). Er staan flink wat bomen, dus komt allen en breng je familie en vrienden mee! Wij zorgen na afloop voor warme gluhwein en chocolademelk en oliebollen/appelflappen, als gezellige start van het nieuwe jaar.  
We verzamelen om 10 uur op het erf bij de boerderij. We nemen gereedschap en ladders mee en lopen naar de overkant van de weg, links langs de boerderij het weiland in. Daar staat een fraaie rij wilgen met enkele essen, prachtige bomen die het behouden zeker waard zijn. Na een knotbeurt kunnen ze er weer even tegen.
We proberen van de wilgen alleen de dikke takken te snoeien, zodat er in het voorjaar voldoende katjes bloeien voor de insecten.
Het kan vrij nat zijn in dit weiland, dus trek laarzen of hoge schoenen aan!
Neem zelf koffie of thee en iets te eten mee. We hebben geen soep, maar stoppen wat eerder met werken en gaan om een uur of 1 in de schuur tegenover Harnsedijkje 4 wat warms drinken en oliebollen/appelflappen eten.
Tot dan!
Aleid

Knotwilgen in het Binnenveld