Baggeren voor behoud van open watertjes Pomona

Zaterdag 8 oktober was het weer zo ver: sloten en vijver uitbaggeren bij de Pomona. Dat is en blijft een hele klus. Zware pakken, zwaar gereedschap, zware bagger. De bijvangst uit het water beperkte zich dit jaar tot een paar blikjes en de verdwenen ‘handleiding onderhoud bostuin’.
Natuurlijk zijn er nog een paar bomen gezaagd en takken + riet versjouwd. En de liefhebber kon met peren en kastanjes naar huis. In het groene bosje Pomona groeien namelijk verschillende vruchtenbomen en vruchtdragende struiken.
Het zonnetje scheen, een druppel regen viel en (af en toe) dreef een vleugje rotte-eieren-lucht voorbij. De werkdag hebben we afgesloten in het buurthuis met soep en heerlijke koekjes. En thuis direct onder de douche en de kleren in de was.
Verslag en foto’s: Helma

Grote Spinnende Watertor en Groene Kikker in Pomona vijver (foto’s Janneke Elderson)