Raatakkers 24 september

We gaan zaterdag weer verder op de raatakkers aan de Panoramaweg in Bennekom, het heitje ongeveer halverwege de Panoramahoeve en het spoor (maps link).¬† Deze hei, die we al jaren onderhouden, is heel bijzonder omdat op deze plaats zo’n 2500 jaar geleden in de ijzertijd akkertjes waren. De structuur van deze zgn. raatakkers is met speciale technieken nog goed te zien onder de hei en het omliggende bos. Ons werk is er op gericht om deze akkertjes zichtbaar te maken in het landschap.
We starten om 10.00 uur bij de keet en werken tot circa 14.00 uur. Wij zorgen voor soep, maar neem zelf koffie en eten mee.

Hoewel we eind vorig jaar al flink zijn opgeschoten, is er nog steeds wat opslag van berk, eik en den op de hei. Dat gaan we verwijderen (zagen en knippen) en de bramen halen we weg van de akkertjes. Op de akkerranden laten we de braam staan om op die manier de akkertjes beter zichtbaar te maken in het veld.
Coördinatie: Jaap