Werkdag Mierenreservaat + Veldlezing door bioloog Jinze Noordijk

We gaan komende zaterdag (20 november) weer aan de slag op het Mierenreservaat, deze keer aan de westrand. (Link naar maps). Zoals je waarschijnlijk wel weet is dit gebied benoemd tot reservaat en lees daarover hier meer. We verzamelen bij de werkkeet om 10.00 uur en werken tot 14.00 uur

Veldlezing over het mierenreservaat
Tijdens de koffie komt bioloog Jinze Noordijk ons vertellen over dit gebied waar wel 28 soorten mieren voorkomen, een echte bijzonderheid. Hij is een van de mierendeskundigen van het EIS (Kenniscentrum Insecten) en heeft zelf dit gebied onderzocht. Bovendien heeft hij een opzet gemaakt voor het toekomstig beheer. Dus we kunnen vandaag veel leren over de bijzondere mieren in ons gebied.

Coronaproof werken
Wij volgen het Coronaprotocol van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), de organisatie die aan ons gereedschap uitleent. Dat betekent dat er geen koffie/thee en soep verstrekt wordt  door ons en dat je dat dus zelf voor je eten en drinken moet zorgen. En wat boterhammen natuurlijk. We moeten de 1,5 m. afstand in acht nemen. Dat zal niet zo moeilijk zijn op de 1,5 ha grote hei maar tijdens pauzes is dat wel een punt van aandacht. Wij zullen handschoenen beschikbaar stellen maar wij raden het gebruik van eigen handschoenen aan.

Als je klachten hebt die zouden kunnen duiden op Corona dan blijf je thuis! Je hoeft je vooraf niet aan te melden en ook niet af te melden. Blijk je achteraf toch Corona te hebben, neem dan contact op met SLZWV, bijvoorbeeld via het contactformulier op de website, zodat wij de anderen kunnen waarschuwen.
Tot zaterdag!