Oranje Nassau’s Oord – Duizendknoop verwijderen

Op zaterdag 12 september gaan we verder met duizendknoop verwijderen in het bos van Oranje Nassau’s Oord. De vorige werkdag hadden we een grandioze opkomst en hebben we heel veel werk kunnen verzetten.
We werken in de bosrand schuin tegenover de Ommuurde tuin aan de Kortenburg, op de grens van Wageningen en Renkum. Mensen van de landgoedgroep ONO werken op deze dag ook mee. Daarom beginnen we op hun normale starttijd: 9.00 uur verzamelen voor de werkschuur, rechts naast Kortenburg 5, dat is tegenover de inrit naar landgoed ONO in Renkum. Kom je later, ga dan rechtstreeks naar de werkplek.
Neem oude kleren mee en als het nat is een matje, want het is werk waarbij je soms op de grond zittend/knielend de planten trekt en de wortels uitgraaft. We hebben sporken/spaden maar een klein plantenschopje of krabbertje is ook handig.

Coronaprotocol
We werken op een manier die zo coronaproof mogelijk is, volgens het coronaprotocol van Landschapsbeheer Gelderland. Dat betekent dat jullie op de werkplek voldoende afstand houden tot elkaar. Er is voldoende ruimte op de werkplek. En neem zelf koffie, thee, water, boterhammen, werkhandschoenen mee. Wij zorgen voor gereedschap dat vooraf schoongemaakt is en hebben zo nodig ook wat nieuwe sets handschoenen. ONO zorgt voor soep. Je kunt een eigen mok voor de soep meebrengen.

Tot zaterdag de 12e!
Organisatie: Aleid