Natuurwerkdag Wageningse Eng – 2 november

Deze zaterdag zijn er op de nationale Natuurwerkdag in het hele land leuke werkprojecten. Wij organiseren in samenwerking met Mooi Wageningen de werkdag op de Eng.
We gaan het historische open landschap van De Eng, een glooiend gebied op de rand van de Veluwse stuwwal, in stand houden door het snoeien van struiken en (dunne) bomen, zoals vogelkers, wilg en vlier. Tijdens de pauze met lekkere soep geeft natuurgids Wim Braakhekke uitleg over het ontstaan van dit oude landschap.

-> Vooraf aanmelden is wel nodig, wacht niet te lang als je er bij wil zijn!

De Wageningse Eng is een prachtig en historisch open landschap aan de rand van Wageningen, op de overgang van stad naar bos. Het gebruik van het gebied is deels natuur, deels landbouw. De landbouw is vooral biologisch. Er lopen enkele wandelpaden over De Eng, en je kunt er genieten van de rust en ruimte van het gebied.

Werkzaamheden
Om de unieke openheid van De Eng te behouden gaan we opgroeiende bomen en struiken snoeien. Langs de wandelpaden wordt een deel van de braam verwijderd. We snoeien een rij vlier langs het pad. Takken worden verwerkt in een wal langs het bos, om aantrekkelijke nestplaatsen voor vogels en muizen te creeren. Er is geen beschutting, dus regenkleding is wel nodig. Voor goed gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Er is koffie en thee en in de lunchpauze is er heerlijke soep. Neem zelf brood mee.

Locatie
We verzamelen om 10 uur bij de bank naast het bosje aan het 2e Honingblokpad. Je vindt het Honingblokweg vanaf de Hollandseweg tussen nr 328 en nr 330, rij/loop deze weg in en neem het eerste pad links (2e Honingblokpad). Aan het eind hiervan staat een grote bank waar we verzamelen en de pauzes houden. 

Kom je met de auto, parkeer dan aan de Hollandseweg bij nr 328 en loop de Hollandseweg verder af naar het Honingblokpad.

Reacties zijn gesloten.