22 september – Poel herstel in Pomona

Aanstaande zaterdag gaan we aan de slag in de oude boomgaard bij Pomona in Wageningen, waar we een paar jaar geleden ook al eens gewerkt hebben. We verzamelen om tien uur bij wijkcentrum de Pomhorst, Pomona 562, en gaan daarvandaan aan de gang, tot een uur of twee.

De belangrijkste klus is het opschonen en uitbaggeren van een poel die de afgelopen jaren behoorlijk is dichtgegroeid met riet. We gaan het riet grotendeels verwijderen, en we dunnen een flink deel van de wilgen- en elzenopslag, zodat er weer licht en warmte bij de poel kunnen komen, en de zichtlijnen weer open worden gemaakt. Daarnaast zijn er nog wat kleinere klusjes die gedaan kunnen worden.

Zorg in ieder geval voor waterdicht schoeisel (bij voorkeur laarzen). Tussen de middag is er soep, neem zelf brood en eventueel koffie of thee mee.
Coördinatie: Harry

Reacties zijn gesloten.